Optimizare pentru motoarele de căutare (SEO)¶
Optimizarea pentru motoarele de căutare, adesea abreviată ca SEO, este o strategie de marketing digital pentru a îmbunătăți vizibilitatea și clasarea unui site web în rezultatele motoarelor de căutare (de exemplu, în Google). Aceasta implică optimizarea diferitelor elemente de pe site-ul dvs., inclusiv conținutul acestuia, partajarea socială, adresele URL, imaginile și viteza paginii.
Notă
Odoo oferă mai multe module pentru a vă ajuta să vă construiți conținutul site-ului, cum ar fi eCommerce, Blog, :doc:` eLearning <../../elearning>` și Forum.
All Odoo themes rely on the CSS Framework Bootstrap to render efficiently according to the device: desktop, tablet, or mobile, which positively impacts ranking in search engines.
Optimizarea continutului¶
Pentru a optimiza SEO unei pagini web, accesați pagina, apoi accesați
.
Cuvinte cheie¶
Cuvintele cheie sunt unul dintre elementele principale ale SEO. Un site web care este bine optimizat pentru motoarele de căutare vorbește aceeași limbă ca și potențialii vizitatori, cu cuvinte cheie pentru SEO ajutându-i să se conecteze la site-ul tău.
Puteți introduce cuvintele cheie pe care le considerați esențiale în câmpul Cuvânt cheie și faceți clic pe ADD pentru a vedea cum sunt utilizate la diferite niveluri în conținutul dvs. (H1, H2, titlul paginii, descrierea paginii, conținutul paginii). ) și căutările aferente în Google. Instrumentul sugerează, de asemenea, cuvinte cheie relevante pentru a vă genera traficul web. Cu cât sunt prezente mai multe cuvinte cheie pe pagina dvs. web, cu atât mai bine.
Sfat
Este recomandat să folosiți un singur titlu H1 pe pagină pentru SEO.
Imagini¶
Dimensiunea imaginilor are un impact semnificativ asupra vitezei paginii, care este un criteriu esențial pentru ca motoarele de căutare să optimizeze clasarea SEO.
Sfat
Comparați clasamentul site-ului dvs. folosind Viteza paginii Google sau Testul vitezei site-ului Pingdom .
Odoo automatically compresses uploaded images to reduce their weight and improve the page loading speed. All images used in Odoo official themes are also compressed by default. If you are using a third-party theme, it may provide images that are not compressed efficiently.
To modify an image from your website, select the image, click Edit, then go to the Customize tab, and adapt the width in the Image section.

Important
Etichetele Alt sunt folosite pentru a oferi context a ceea ce afișează o imagine, informând crawlerele motoarelor de căutare și permițându-le să indexeze corect o imagine. Adăugarea de cuvinte cheie etichete alt în câmpul Description este esențială din perspectiva SEO. Această descriere este adăugată la codul HTML al imaginii dvs. și este afișată atunci când imaginea nu poate fi afișată.
Caracteristici avansate¶
Markup de date structurate¶
Markupul de date structurate este utilizat pentru a genera fragmente îmbogățite în rezultatele motoarelor de căutare. Este o modalitate prin care site-urile web pot trimite date structurate roboților motoarelor de căutare, ajutându-i să-ți înțeleagă conținutul și să creeze rezultate de căutare bine prezentate.
În mod implicit, Google acceptă multe „fragmente îmbogățite <https://developers.google.com/search/blog/2009/05/introducing-rich-snippets>”_ pentru tipuri de conținut, inclusiv recenzii, persoane, produse, companii, evenimente , și Organizații.
Microdata este un set de etichete, introduse cu HTML5, care ajută motoarele de căutare să vă înțeleagă mai bine conținutul și să-l afișeze într-un mod relevant. Odoo implementează microdate așa cum sunt definite în „specificația <https://schema.org/docs/gs.html>`_ schema.org pentru evenimente, produse de comerț electronic, postări pe forum și adrese de contact. Acest lucru permite ca paginile dvs. de produse să fie afișate în Google folosind informații suplimentare, cum ar fi prețul și evaluarea unui produs:

robots.txt¶
Un fișier robots.txt le spune crawlerilor motoarelor de căutare ce adrese URL poate accesa crawler-ul pe site-ul dvs., pentru a-și indexa conținutul. Acesta este folosit în principal pentru a evita supraîncărcarea site-ului dvs. cu solicitări.
Când vă indexează site-ul web, motoarele de căutare aruncă o primă privire la fișierul robots.txt. Odoo creează automat un fișier robot.txt disponibil pe „mydatabase.odoo.com/robots.txt”.
Editând un fișier robots.txt, puteți controla ce pagini de site sunt accesibile crawlerelor motoarelor de căutare. Pentru a adăuga instrucțiuni personalizate la fișier, accesați SEO și faceți clic pe Editați robots.txt.
, derulați în jos la secțiuneaExample
Dacă nu doriți ca roboții să acceseze cu crawlere pagina /about-us
a site-ului dvs., puteți edita fișierul robots.txt pentru a adăuga Disallow: /about-us
.
Sitemap¶
Harta site-ului evidențiază paginile site-ului web și relația lor între ele cu roboții motoarelor de căutare. Odoo generează un fișier /sitemap.xml
, inclusiv toate adresele URL. Din motive de performanță, acest fișier este stocat în cache și actualizat la fiecare 12 ore.
Notă
Dacă site-ul dvs. are o mulțime de pagini, Odoo creează automat un fișier Sitemap Index, respectând protocolul sitemaps.org, grupând URL-urile sitemap-urilor în 45000 de bucăți per fișier .
Fiecare intrare din sitemap are trei atribute care sunt calculate automat:
<loc>
: the URL of a page.<lastmod>
: data ultimei modificări a resursei, calculată automat pe baza obiectului aferent. Pentru o pagină legată de un produs, aceasta ar putea fi data ultimei modificări a produsului sau a paginii.<prioritate>
: modulele își pot implementa algoritmul de prioritate pe baza conținutului lor (de exemplu, un forum poate atribui o prioritate pe baza numărului de voturi pentru o anumită postare). Prioritatea unei pagini statice este definită de câmpul său de prioritate, care este normalizat (16 este valoarea implicită).
Sfat
Pentru a împiedica apariția paginilor într-un hartă site, accesați Publish și dezactivați funcția Indexed.
, faceți clic pe fila